2.7.2010

Tervetuloa kesäjuhlille 31.7. Rimmilään!

Suojeluyhdistyksen perinteiset kesäjuhlat lähestyvät. Esiintymässä on mm. muutama viikko sitten yhtyesoiton Suomen mestaruuden voittanut harmonikkatrio ACCAT sekä Pirttikosken kesäteatterin maestro Seppo Holttinen.

Tule mukaan kuulemaan toiminnastamme, osallistumaan ja kannattamaan. Nähdään Rimmilässä lauantaina 31.7.2010 klo 17. Klikkaa  juliste suuremmaksi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaisi tietää, mitä murretta ovat Renkajärveläiset parakraahvit. Kantahämäläistä murretta ne eivät ole. Jotakin vaikutteita on eteläpohjalaisesta murteesta, vähän Tampereen seudultakin ja jossakin pilkahtaa jopa kymenlaaksolaista sävyä ja vierasperäisten sanojen osalta on mentävä ruotsinkieliselle rannikolle. Onko ehkä tarkoitus olla tuottaa jonkinlainen kollaashi suomalaisista murteista?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä keskustelun avauksesta! On totta, että parakraahveissa on piirteitä eri murrealueista. Parakraahvien syntytarina julkaistaan kesäjuhlilla. Ennakkotietona kerrottakoon, että jäljet viittaavat Kankkulan kaivolle. Kesäjuhlissa ja niiden jälkeen jatketaan murretutkimusta yhteisesti tämän version pohjalta. Toivottavasti saamme kaikki murteista kiinnostuneet renkajärveläiset mukaan.

Terveisin Markku Kuivalahti