9.3.2012

Parolan Juteini-talossa Vanajavesi-ilta

Eilen 8.3. Vanajavesikeskus järjesti info-illan Parolassa. Maakuntajohtaja Juhani Honka toivotti noin satapäisen yleisön tervetulleeksi ja kertoi Vanajavesikeskuksen tavoitteista ja alkuvaiheista. Hanke on otettu koko valuma-alueella hyvin vastaan. Seuraavaksi toimintaa ollaan säätiöittämässä.

Hattulan kunnanjohtaja Martti Pura esitti kunnan tervehdyksen. Vanajavesikeskuksen henkilökunta esitteli tarkemmin nykyistä ja tulevaa toimintaa, Martti Lautala ELY-keskuksesta kertoi uudesta vesilaista, Markku Keijala vasta perustetusta Hämeenlinnan kalastusalueesta. Heillä on tarkoitus mm. istuttaa Renkajokeen taimenta. Illan lopuksi Kari Aitio MTK-Hämeestä esitteli maatalouden toimenpiteitä lannoitepäästöjen pienentämisessä. Fosforin ja typen ravinnetase maataloudessa on parantunut huomattavasti viimeisten 20 vuoden aikana.


Lopuksi oli mahdollisuus tutustua Juteini-talon aulassa olevaan Vanajavesikeskuksen näyttelyyn. Siellä oli mukana myös tuttuja kuvia Renkajärven valokuvauskilpailusta. Klikkaa kuvat suuremmaksi!

Ei kommentteja: