4.2.2008

Keskustelut vuonna 2008

Hei!

Tämän blogin tehtävänä on tarjota julkinen keskustelufoorumi kaikille Renkajärven suojelusta kiinnostuneille. Blogi on siis interaktiivinen keskustelualue, joka täydentää webbisivujamme.

Ole hyvä ja kerro mielipiteesi ja ideasi!

Markku Kuivalahti
sihteeri ja web-master

12 kommenttia:

Markku kirjoitti...

Jos sinulla on luontokuvia Renkajärveltä tai sen ympäristöstä, niin lähetä allekirjoittaneelle. Koostan niistä mielelläni lisää Flash-esityksiä www-sivuillemme.

Markku Kuivalahti

Anonyymi kirjoitti...

Ne Mansukosken kuvat olivat hienoja!

Anonyymi kirjoitti...

Upea asia tämän uuden yhdistyksen perustaminen ja hienon informaation tuominen netin välityksellä luettavaksi. Ihan tulee kesäiset fiilikset ja odotukset taas ensi keväästä ja kesästä.
Menestystä toiminnallenne.

Anonyymi kirjoitti...

Missä viipyvät pankkitädin lupaamat tonnin bannerit?

Anonyymi kirjoitti...

Käytiin kappelin takana puolivälin tiellä noin 200 metriä kappelista eteenpäin sieniä katsomassa tiistaina 7.10.08. Oli metsässä kauriin puolikas, jonka kimpussa oli viitisen korppia. Upeita lintuja. Valitettavasti ei ollut kamera mukana. Mikähän sen kauriin oli tappanut. Takapää siitä puuttui kokonaan. Sienestäessä tuli vilkuiltua ympärille, ettei vaikka mesikämmen yllättäisi. Onko jollakulla tietoa, mistä on kyse?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Kiitos havainnosta!
Laaksosen Timo on tehnyt saman havainnon. Hän epäili salakaatajaa, jolta olisi päässyt saalis karkuun väärään paikkaan osuneen ammuksen takia. Mene ja tiedä.

Markku Kuivalahti

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hienoista sivuista.
Tietoa on paljon, mutta sitä pitäisi olla myös kaavoituksen ajankohtaisista asioista.
Hattulan kaavoituskatsauksessa on mainittu, että kunnan Eteläisten osien rantakaavan valtuustokäsittely olisi "keväällä 2008". Ylihuomenna alkaa vuosi 2009.
Näistä (ja muistakin) viranomaisasioista pyytäisin siis ajanmukaisia linkkejä tai täydennystietoa suoraan ajankohtaista-palstalle.
Kiitos jo etukäteen.
Ylihuomenna voimme taas sanoa:
"Ensi kuun jälkeen on enää yksi kuukausi ennen sitä kuukautta, jolloin jo haravoidaan".

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Matti vinkistä!

Yritin löytää Hattulan sivuilta lisäyietoja. Eteläisten järvien rantaosayleiskaavan 1. vaihe on vahvistettu Hämeen ympäristökeskuksessa 24.10.2001. Kaavaehdotuksen piti valmistua syksyllä 2006 ja valtuuston hyväksyä keväällä 2008.

http://www.hattula.fi/attachments/kaavoituskatsaus2008.pdf

Sen tarkempia tietoja en löytänyt.
Seurataan tilannetta.

Markku

Anonyymi kirjoitti...

Vielä kaavoituksesta...

Tarkemmin muistellessani löysin kaavaesityksen myös Renkajarvi.fi -sivuilta kohdasta Linkkejä. Tässä myös suora osoite:

http://ahiplan.airix.fi/paikkatieto/hattula/rantaoyk/selostus_kaavaluonnos.pdf

En tosin tiedä onko tämä vahvistettu Hattulan kunnassa.

Markku

Anonyymi kirjoitti...

Mönkijärallista kysyisin mielipidettä yhdistyksen jäseniltä. Tässä 7 ja 8 päivä helmikuuta rälläs kaksi punaista HONDAA Vohlisaaren ja länsirannan välisellä alueella kauniin lumikentän kynnöspelloksi jäätä myöten.
Mielestäni sellainen ei sovi rauhalliselle ja puhtaalle järvellemme.
Asiallisen huomautuksen ehkä vois antaa. Toisaalta moottorivenekieltoon verraten tuollaisen täysin turhan melu- ja polttomoottorisaasteen voisi enkä hakea kieltoonkin.
Löytyykö mielipiteitä??

Markku kirjoitti...

Hei!

Olemme keskustelleet hallituksessa mönkijäongelmasta. Selvitämme moottorivenekiellon laajentamista talviaikaan ja mönkijöihin lääninhallituksen kautta. Muuten ko toimintaa on vaikea kieltää. Tietysti voimme suojeluyhdistyksessä luoda suosituksia, mutta niiden tiedottaminen on ogelmallista. Moottorikelkat taitavat kuulua samaan sarjaan, paitsi ne, jotka tekevät meille palveluksen vetämällä latukonetta.

Hallituksen puolesta
Markku Kuivalahti
sihteeri, web-master

Anonyymi kirjoitti...

Valokuvauskilpailu alkaa 22.2. Olisi hienoa, jos saamme Renkajärven asukkaat jakamaan valokuviin sisältyviä tapahtumia ja tunnelmia meidän kaikkien iloksi! Osallistumisohjeet löytyvät kotisivuilta tai suoraan osoitteesta
http://www.tarinani.net/renkajarvi/tekstit/Valokuvauskilpailu%202009.pdf

Markku