22.3.2011

Kilpailu maakuntajärvistä alkanut

Tänään kerrottiin radiossa kilpailusta, jossa on takoitus valita kaikille maakunnille oma maakuntajärvi. Kanta-Hämeessä näitä yli hehtaarin järviä on yhteensä 784 kappaletta. Osallistummeko Renkajärven nimissä tähän kisaan? Lisätietoja löytyy Järviwikistä.

2 kommenttia:

Pentti Mansukoski kirjoitti...

Vaikka pitäisi olla oman järven kannalla, Vanajavesi tuntuu kyllä itsestäänselvältä maakuntajärveltä. Enkä oikein osaa edes pitää Renkajärveä ihan tyypillisenä kanta-hämäläisenä järvenä?

Markku kirjoitti...

Varmaankin suuret vesistöt tai järvet ovat kärjessä tässä kisassa. Kanta-Hämeen maisemia saattaa ilmentää Vanajaveden lisäksi esim. Lehijärvi, jossa viljavat pellot ja vauraat maatilat toimivat edelleen. Mutta on näillä Renkajärven kaltaisilla puhtailla metsäjärvilläkin oma tärkeä paikkansa vesiketjussa.

Järviwikin kannalta voisi olla paikallaan saada mahdollisimman monesta järvestä tarinaa kaikkien katsottavaksi. Siksi sovimme Matti Peltolan kanssa, että vien Renkajärven juttuja ja linkkejä myös tähän koko maata käsittävään wikiin. Voitto ei ole tärkeitä, vaan esillä olo!

Markku Kuivalahti