12.11.2009

Morenia Oy hakee soranottolupaa Kekoharjusta

Tiedoksemme seuraava Anne Henriksson-Lehtisen lähettämä sähköpostiviesti:

"Sain Hattulan kunnalta 27.10. päivätyn kirjeen Morenia Oy:n lupahakemuksesta, johon voi alueen rajanaapurina tehdä huomautuksen 7 päivän aikana. Morenia hakee lupaa Kekoharjusta soranottoon 10 vuodeksi 2.4 hehtaarin alueelta, vuotuinen otto olisi 9500 kuutiota hiekkaa ja soraa. Kekoharju sijaitsee Kekolammin ja Pitkälammin läheisyydessä (Hämeenlinnasta tultaessa Renkajärventien oikealla puolella 400 metriä ennen Renkajoen siltaa). Se on Jokiharjun ja Onkilammen harjun jatke. Alue on I-luokan pintavesialueeksi luokiteltu ja sijaitsee paikallisesti merkittävällä maisema-alueella, noin 300 m päässä on Tunturi-ja Onkilammen Natura 2000-alue."

2 kommenttia:

- Pentti kirjoitti...

Asiaa tuntemattomalle näyttää kyllä melkoisen erikoiselta, kun Metsähallituksen omistama yhtiö hakee lupaa tällaiseen paikkaan: pintavesialueella, "paikallisesti merkittävällä maisema-alueella, 300m:n päässä Natura-alueelta"!

Noin luonnosuojelun vinkkelistä, pitäisikö tällaiseen reagoida vähän joka suunnasta, vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Markku kirjoitti...

Kyllähän tuo mahdollinen 10 vuoden kaivuu-urakka melkoiselta tuntuu. Hankkeesta ei löydy mitää tietoa netistä, ei edes Hattulan kunnan uusituilta sivuilta. Olisiko uuden soramontun avaamisen syynä se, että Kouvalassa (10 km Myllykylästä Hämeenlinnaan päin) vuosikausia käytössä ollut soranottopaikka on ehtymässä. Läheltä Hämeenlinnaa ei taida enää löytyä sellaista paikkaa, josta soraa voisi ottaa.