13.11.2009

Renkajärven vedenlaatu syksyllä 2009

Renkajärvestä otettiin syystäyskierron aikaiset vesinäytteet 14.10.2009. Syystäyskierron aikaisen näytteenoton tarkoituksena on tarkistaa, että päällys- ja alusveden lämpötilaerot tasoittuvat ja että koko vesimassa hapettuu.

Renkajärven vesi oli lokakuussa tasalämpöistä pinnasta pohjaan ja se oli hyvin hapettunut alusvettä myöten. Syystäyskierron ansiosta vesi oli muutenkin tasalaatuista kaikissa syvyyksissä. Vesi oli niukkaravinteista, lievästi humuspitoista ja sen puskurikyky happamoitumista vastaan oli hyvä. Levän määrää kuvaava a-klorofyllipitoisuus oli niukkaravinteisuutta ilmentävä. Rautaa vedessä oli vain niukasti ja sen sameus oli lähes olematonta.

Renkajärven vesi oli lokakuussa 2009 laadultaan erinomaista ja tasalaatuista, koska syystäyskierto oli sekoittanut vesimassan. Alusveden loppukesän hapenvajaus oli täydentynyt kierron ansiosta .

Klikkaa oheinen taulukko suuremmaksi!

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

Todella mielenkiintoinen postaus. Mistä sen huomaa, jos vedessä on rautaa? Minulla on epäilys, että meidän hanavedessä olisi sitä jonkin verran. Tarkoituksena olisi hankkia vedensuodatin.